woonvorm-together

Over ons

Together Woonvorm is een initiatief van Wilbert en Liezette Hoekman. Zij zijn de oprichters van Woonvorm Together. Het gezin Hoekman heeft jarenlange ervaring met de zorg voor ernstig getraumatiseerde kinderen met gedragsproblemen. Deze kinderen werden liefdevol opgevangen binnen hun gezinshuis. 

We stelden vast dat deze kinderen graag bij ons wilden blijven wonen. Ook nadat zij de volwassen leeftijd hadden bereikt. Zo ontstond het idee om een kleinschalige woonvorm op te richten. Op deze manier konden wij voor ‘onze’ kinderen, inmiddels volwassenen, blijven zorgen. Het oorspronkelijke gezinshuis is inmiddels vertaald naar een jeugdgroep voor meiden tussen 12-18 jaar.  

Team en deskundigheid

Wilbert heeft de opleiding tot persoonlijk begeleider gevolgd. Hij begeleide de (jong)volwassen bewoners tijdens de dagelijkse activiteiten. Helaas heeft hij deze functie moeten loslaten i.v.m. ziekte. Liezette heeft in 2016 de HBO opleiding tot cognitief gedragstherapeute met goed gevolg afgerond. Daarnaast vervult Liezette de functie als CREF behandelaar/paardencoach. Als directeur is zij het  aanspreekpunt voor de zorg en begeleiding van alle bewoners/deelnemers. Naast haar werk voor Together Woonvorm heeft Liezette jarenlang gewerkt binnen een huisartsenpraktijk. Liezette wordt ondersteund door een assistent-manager/kwaliteitsco√∂rdinator om samen vorm, inhoud en sturing te geven.

Verder bestaat het team uit bevlogen goed geschoolde medewerkers met de nodige ervaring en expertise. Medewerkers zijn opgeleid tot HBO Social Work niveau 5 of 6, HBO GGZ agoog, MBO Maatschappelijke Zorg specifieke doelgroepen of helpende zorg niveau 2. Woonvorm Together biedt eveneens begeleiders die BIG en/of SKJ geregistreerd zijn. Tot slot zijn enkele medewerkers opgeleid tot erkende paardencoach.  

Visie

De visie van Woonvorm Together valt in drie woorden te vatten: geborgenheid, eigenheid en liefde. De woonvorm is ontstaan vanuit een diepe, warme, liefdevolle en geborgen relatie met onze kinderen. Onvoorwaardelijke liefde. Er is een band ontstaan waarbij een ieder zich kan ontplooien en ontwikkelen naar zijn eigen kunnen. Elke bewoner/ deelnemer mag zijn wie hij of zij is. Ieder kind is uniek met zijn eigen eigenschappen, talenten en kwaliteiten. Hierbij accepteren wij dat de beperking een deel van de bewoner /deelnemer is. Tegelijkertijd zien wij dat de bewoner / deelnemer altijd meer is dan zijn of haar beperking.  Bij Together Woonvorm kijken we daarom in de eerste plaats naar wat onze bewoners / deelnemers w√©l kunnen.